ATENTIE!!! Ligapariurilor.ro nu promoveaza nicio casa de pariuri, toate articolele si informatiile nu sunt de actualitate. Toate link-urile sunt directionate spre home page.

Tipuri de pariuri (variante de pariere)

tipuri de pariuri

Tipurile de pariuri sunt variantele de pariuri pe care le puteti plasa pe un eveniment sportiv la casele de pariuri.

Diferenta dintre tipurile de pariuri la casele de pariuri online este enorma fata de tipurile de pariuri oferite de agentiile de pariuri offline, cel putin din punct de vedere al numarului lor. La casele de pariuri online aveti posibilitatea sa pariati pe un numar impresionant de tipuri de pariuri care uneori pot depasi chiar si 200-300 de variante pentru un singur eveniment.

Mai jos va prezentam o lista cu mai multe tipuri de pariuri pe care le puteti gasi la o casa de pariuri online insotite de o scurta analiza.

Pariurile 1, x, 2 – pariurile soliste sunt cele mai cunoscute si utilizate tipuri de pariuri atat pe internet cat si la pariurile offline.
1) Daca doriti sa pariati pe varianta „1” inseamna ca pariul pe care il alegeti este victoria echipa gazda (luam de exemplu meciul Barcelona vs Real Madrid, pariul „1” inseamna victorie Barcelona.
2) Daca doriti sa pariati pe varianta „x” inseamna ca pariul va fi plasat pe rezultat de egalitate la finalul meciului.
3) Daca alegeti varianta „2”, pariul va fi plasat pe victoria echipei oaspete si anume pe Real Madrid daca ne luam dupa exemplul de mai sus.

Pariurile pe prima sau a 2-a repriza – tipurile de pariuri pentru pronosticurile pe prima sau a 2-a repriza au aceias regula ca si pariurile 1,x,2 doar ca sunt plasate pe o singura repriza.

Pariurile cu sansa dubla – daca alegeti aceasta varianta de pariuri sansele dumneavoastra de castig cresc considerabil, dar in aceias masura si cotele scad destul de drastic.
Tipurile de pariuri cu sansa dubla sunt urmatoarele:
1x, adica pariu pe victoria echipei gazda sau egal (daca echipa oaspete castiga, pariul este pierdut).
x2, pariu pe victoria echipei oaspete sau egal (daca gazdele castiga, pierdeti pariul).
12, pariu pe victoria echipei gazde sau victoria echipei oaspete (castigati doar daca meciul nu se termina la egalitate).

Pariurile pauza/final – variantele pentru acest tip de pariu sunt urmatoarele:
1/1 Ca sa castigati, echipa gazda trebuie sa conduca la pauza si sa termine victorioasa meciul.
1/X Echipa gazda trebuie sa conduca la pauza iar meciul sa se incheie la egalitate.
X/1 Rezultatul la pauza trebuie sa fie egal si echipa gazda sa castige meciul.
1/2 Echipa gazda trebuie sa conduca la pauza si sa piarda meciul.
X/X Meciul trebuie sa fie egal atat la pauza cat si la final.
2/2 Echipa oaspete trebuie sa conduca la pauza si sa castige meciul.
2/X Echipa oaspete trebuie sa conduca la pauza iar meciul sa se incheie la egalitate.
X/2 La pauza meciul trebuie sa fie egal, iar la final trebuie sa se impuna echipa oaspete.
2/1 Echipa oaspete trebuie sa conduca la pauza si sa piarda meciul.

Pariu pe goluri – la acest tip de pariu aveti posibilitatea sa pariati pe mai multe variante:
Puteti alege pariurile pe total goluri, ex sub sau peste 2,5 goluri (daca alegeti varianta sub, numarul maxim de goluri trebuie sa fie 2, iar daca alegeti varianta peste, numarul minim de goluri marcate trebuie sa fie 3).

Pariuri pe handicap – la aceasta varianta de pariuri una dintre echipe primeste un handicap virtual (1,2 goluri), in special echipele favorite pentru a echilibra oarecum situatia si a face lucrurile mai interesante.

O sa luam din nou exemplul Barcelona – Real Madrid si o sa aplicam aceasta varianta. Daca Barcelona primeste de la agentiile de pariuri un handicap virtual de 1 gol, (0-1 sau -1) si pariati pe aceasta echipa, castigati in cazul in care Barcelona bate la 2 sau mai multe goluri diferenta (2-0, 3-1, 4-0, 5-3, etc), daca pariati pe un rezultat de egalita ca sa castigati este nevoie ca Barcelona sa castige la exact un gol diferenta ( 1-0, 2-1, 4-3, etc) ca pariul sa iasa egal in cazul in care adaugam si handicapul de un gol. Daca pariem pe Real Madrid, adica Real Madrid +1, ca pariul sa fie castigat este necesar ca Real Madrid sa scoata cel putin un rezultat de egalitate.

Pariurile total goluri pe echipe – au aceias regula ca si la total goluri doar ca se refera la o singura echipa, nu la golurile cumulat marcate.
Plus alte derivate care au aproximativ aceias regula, de ex total goluri pe repriza, total goluri marcate de o echipa pe repriza, total goluri marcate in 15 min, etc.

Pariuri pe marcatori – si la acest tip de pariuri avem mai multe obtiuni, ca de exemplu: prima echipa marcatoare, primul marcator, marcator in meci, etc.

Pariuri pe cornere – ca si la pariurile pe total goluri, avem o regula asemanatoare doar ca nu ne referim la goluri ci la cornere (luam ca si exemplu peste/sub 12,5 cornere, daca pariem peste trebuie sa se execute cel putin 13 cornere sau maxim 12 daca pariem pe sub. Daca avem pariul sub forma urmatoare: peste/sub 12 cornere si exact 12 cornere, pariul este castigator pentru peste daca se executa minim 13 lovituri de colt, maxim 11 pentru pariul sub, sau exact 12 daca plasam pariul pentru numarul exact de cornere).

Pariuri pe scor corect – aici avem din nou mai multe variante de pariuri care nu au nevoie de explicatie: rezultat corect la finalul meciului, rezlutat corect la pauza, rezultat corect la pauza si la finalul meciului, etc.

Pariuri pe diferenta de scor – revenim la exemplul cu Barcelona – Real Madrid, daca plasam pariul ca Barcelona sa bata la diferenta de 2 goluri, castigati daca Barcelona bate la exact 2 goluri (2-0, 3-1, 4-2, etc).

Tipuri de pariuri tenis – pariuri pe castigatorul primului set, pariuri pe numar de seturi, total game-uri, pariuri pe break-uri, tie break-uri, handicap game-uri, etc.

Tipuri de pariuri baschet – pariuri castigatoare pe sferuri, total puncte, victorie cu handicap, victorie la diferente de puncte, total puncte pe repriza, total puncte pe sfert, etc.

Tipuri de pariuri hochei – pariuri cu handicap, pariuri pe total goluri, pariuri pe perioade, goluri pe perioade, prima care inscrie, diferenta la victorie, etc.