ATENTIE!!! Ligapariurilor.ro nu promoveaza nicio casa de pariuri, toate articolele si informatiile nu sunt de actualitate. Toate link-urile sunt directionate spre home page.

Texas Holdem – Reguli de joc

Texas Holdem detalii:

Texas holdem este cea mai cunoscuta si jucata varianta de poker. Chiar daca nu se cunoaste prea multe despre inventatorul jocului, este cert ca jocul a aparut pe la inceputul anilor 1900 in Texas (dupa cum ii spune si nume) si a fost introdus in Las Vegas (lumea jocurilor de noroc) in anul 1967 de un grup de jucatori texani. In anul 1969 a avut loc primul turneu de poker unde printre diferitele jocuri si-a facut loc si aceasta varianta de poker care a reusit sa creasca constant si sa ajunga pe prima pozitie in topul preferintelor.

Buton Dealer:

Dealerul are rolul de a amesteca si impartii cartile jucatorilor aflati la masa de joc si se schimba odata la fiecare mana jucata in sensul acelor de ceasornic (de la stanga spre dreapa).

Acest lucru se intampla in mod virtual pentru ca in cazul cazinourilor aceasta sarcina ii revine unuia dintre angajati, iar in cazul jocului online softul de poker se ocupa de acest detaliu.

Principalul motiv pentru care jucatorul de poker este pus in postura de dealer este pentru a se stabilii jucatorii care sunt obligati sa plateasca blind-urile (pariurile obligatorii).

Jucatorul care este in aceasta postura poate fi recunoscut printr-un buton notat de obicei cu litera „D”.
Obtiunile de pariere:

In Texas Holdem sunt 5 obtiuni de pariere care vor putea fi aplicate in functie de actiunile jucatorilor anteriori.

Fold: Renuntarea la mana de joc.
Check: Ramanerea in joc fara a face un pariu.
Bet: Pariu.
Call: Pariu pe o suma egala cu ultima suma pariata.
Raise: Ridicarea mizei.

De retinut:
– Jucatorul poate sa renunte oricand la mana joc.
– In cazul in care nu a fost plasat niciun pariu, jucatorul poate sa aleaga varianta check ( alege sa ramana aceias miza), sau poate paria (alege sa ridice miza).
– Daca s-a facut un pariu, ceilalti jucatori au urmatoarele variante: Fold, Call si Raise.

Blind-urile:

Blind-urile semnifica pariurile obligatorii pe care trebuie sa le faca primi 2 jucatori aflati in partea stanga a dealer-ului inainte de a se impartii cartile pentru a se forma un pot de pornire.

Primul jucator din stanga dealerului trebuie sa parieze asa numitul „small blind” care este jumatate din „big blind”, pariul pe care trebuie sa il puna cel de al 2-lea jucator din stanga dealerului.
Inceperea jocului Texas Holdem:

Din momentul in care blind-urile au fost puse, fiecre jucator va primi cate 2 carti intoase cu fata in jos, carti pe care doar el le poate vedea si incepe prima runda de pariere cu primul jucatorul aflat in stanga celui care a plasat big blind-ul.

Flop-ul:

Dupa ce s-a terminat prima runda de pariere, se vor intorce alte 3 carti cu fata in sus, carti care vor fi commune pentru toti jucatorii si va incepe a 2-a runda de pariere cu primul jucator aflat in stanga dealerului.
Turn:

Dupa ce s-a terminat a 2-a runda de pariere, se va intorce a 4-a carte comuna cu fata in sus si va incepe a 3-a runda de pariere cu primul jucator aflat in stanga dealerului.

River:

Dupa ce s-a terminat a 3-a de pariere, se va intoarce ultima carte comuna cu fata in sus si va incepe ultima runda de pariere cu primul jucator aflat in stanga dealerului.

Castigatorul:

Jucatorul care va avea ce mai buna mana de 5 carti formata din cele 2 carti intoarse cu fata in jos pe care le-a primit l-a inceperea jocului si 3 din cartile commune, va fi desemnat castigator.