ATENTIE!!! Ligapariurilor.ro nu promoveaza nicio casa de pariuri, toate articolele si informatiile nu sunt de actualitate. Toate link-urile sunt directionate spre home page.

Omaha – Reguli joc

Omaha detalii:

Varianta de poker Omaha este asemanatoare cu mai bine cunoscuta varianta „Texas Holdem”. Regula care le deosebeste este legata de cartile primite de fiecare jucator. In Omaha fiecare jucator primeste cate 4 carti si trebuie sa alcatuiasca cea mai buna mana formata din 3 carti comune si 2 dintre cele 4 primite.

Buton Dealer:

Dealerul are rolul de a amesteca si impartii cartile jucatorilor aflati la masa de joc si se schimba odata la fiecare mana jucata in sensul acelor de ceasornic (de la stanga spre dreapa).

Acest lucru se intampla in mod virtual pentru ca in cazul cazinourilor aceasta sarcina ii revine unuia dintre angajati, iar in cazul jocului online softul de poker se ocupa de acest detaliu.

Principalul motiv pentru care jucatorul de poker este pus in postura de dealer este pentru a se stabilii jucatorii care sunt obligati sa plateasca blind-urile (pariurile obligatorii).

Jucatorul care este in aceasta postura poate fi recunoscut printr-un buton notat de obicei cu litera „D”.

Obtiunile de pariere:

Fold: Renuntarea la mana de joc.
Check: Ramanerea in joc fara a face un pariu.
Bet: Pariu.
Call: Pariu pe o suma egala cu ultima suma pariata.
Raise: Ridicarea mizei.

De retinut:
– Jucatorul poate sa renunte oricand la mana joc.
– In cazul in care nu a fost plasat niciun pariu, jucatorul poate sa aleaga varianta check ( alege sa ramana aceias miza), sau poate paria (alege sa ridice miza).
– Daca s-a facut un pariu, ceilalti jucatori au urmatoarele variante: Fold, Call si Raise.

Blind-urile:

Blind-urile semnifica pariurile obligatorii pe care trebuie sa le faca primi 2 jucatori aflati in partea stanga a dealer-ului inainte de a se impartii cartile pentru a se forma un pot de pornire.

Primul jucator din stanga dealerului trebuie sa parieze asa numitul „small blind” care este jumatate din „big blind”, pariul pe care trebuie sa il puna cel de al 2-lea jucator din stanga dealerului.

Inceperea jocului Omaha:

Acest tip de joc seamana foarte bine cu Texs Holdem. Din momentul in care blind-urile au fost puse, fiecre jucator va primi cate 4 carti intoase cu fata in jos (fata de 2 la Texas Holdem), carti pe care doar el le poate vedea si incepe prima runda de pariere cu primul jucatorul aflat in stanga celui care a plasat big blind-ul.

Flop-ul:

Din momentul in care s-a terminat prima runda de pariere se intorc primele 3 carti comune care sunt vizibile pentru toti jucatorii si va incepe a 2-a runda de pariere cu primul jucator aflat in stanga dealer-ului.

Turn:

La finalul celei de a 2-a runda de pariere, se va intorce inca o carte cu fata in sus (a 4-a carte) si incepe a 3-a runda de pariere cu primul jucator aflat in stanga dealer-ului.

River:

Cand s-a terminat si cea de a 3-a rurnda de pariere, se va intoarce a 5-a carte comuna si va incepe ultima runda de pariere cu primul jucator din stanga dealer-ului.

Castigatorul:

Jucatorul care va forma ce mai buna mana de 5 carti formata din 2 carti intoarse cu fata in jos si 3 carti commune, este castigatorul mainii.